Pokusaj pravljenja nove republike...

Ići dole

Pokusaj pravljenja nove republike...

Počalji od Dulence_Saviola taj Čet Okt 16, 2008 12:11 pm

PREDLOŽENI STATUT POKUŠAJ PRAVLjENjA REPUBLIKE
15.10.2008.

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Borko Ilić izjavio je danas da Predlog statuta Vojvodine, koji je usvojila Skupština Vojvodine, predstavlja pokušaj pravljenja republike od te pokrajine i da otvara mogućnost destabilizacije države.

"Jučerašnjim usvajanjem Statuta u Skupštini Vojvodine i njegovim potvrđivanjem u Skupštini Srbije koje je najavljeno, grubo će biti narušen pravni poredak u Srbiji, jedinstvo pravnog sistema i jednakost građana pred zakonom", rekao je Ilić.
On je naglasio da taj statut predstavlja pokušaj pravljenja republike od Vojvodine i da otvara mogućnosti za destabilizaciju države, kao i same Vojvodine.
Ilić je dodao da taj statut otvara i mogućnost konstantnog sukoba između izvršne vlasti na nivou republike i izvršne vlasti na nivou pokrajine.

"Vojvodina ne može da ima zakonodavnu nadležnost, ne može da ima Akademiju nauka i umetnosti, ne može da na mala vrata uvodi svoju poresku upravu, svoja predstavništva u inostranstvu, pokrajinske i upravne okruge. Sve to jeste nadležnost države Srbije. Ovo jeste pokušaj pravljenja republike od Vojvodine i ovaj pokušaj će skupo da košta, kako državu Srbiju, tako i građane Vojvodine", naveo je Ilić.

On je najavio da će DSS i Nova Srbija u Skupštini Srbije biti protiv takvog predloga statuta i dodao da će te stranke, ukoliko statut bude potvrđen u Skupštini Srbije, podneti i žalbu Ustavnom sudu Srbije.
avatar
Dulence_Saviola
Legenda foruma
Legenda foruma

Muški
Broj poruka : 1712
Datum upisa : 06.03.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu