100 DANA PROPAGANDE BEZ REZULTATA...

Ići dole

100 DANA PROPAGANDE BEZ REZULTATA...

Počalji od Dulence_Saviola taj Čet Okt 16, 2008 12:14 pm

100 DANA PROPAGANDE BEZ IJEDNOG REZULTATA
14.10.2008.

U prvih sto dana rada Vlada nije uspela da ostvari praktično ništa iz ekspozea koji je predsednik Vlade podneo Skupštini prilikom izbora nove Vlade

U prvih sto dana rada Vlada nije uspela da ostvari praktično ništa iz ekspozea koji je predsednik Vlade podneo Skupštini prilikom izbora nove Vlade. Vlada faktički za sto dana nije uspela da obezbedi usvajanje ni jednog zakona. Cene brojnih proizvoda su skočile, a evropske integracije tapkaju u mestu iako je to bilo glavno predizborno obećanje. Koncesija za izgradnju auto puta Horgoš– Požega je srušena, a posao oko kupovine JAT-a od strane Aeroflota nepotrebnim odugovlačenjem je propao. Osim što je po ko zna koji put najavljen posao sa Fijatom, praktično su zaustavljene investicije. Skupština već sto dana ne može da usvoji rezoluciju o Kosovu, jer vlast nema hrabrosti da u rezoluciji jasno istakne da je Srbija protiv dolaska Ahtisarijevog Euleksa. Istovremeno vlast sprema da se usvoji Statut Vojvodine, po kojem ova Pokrajina suprotno Ustavu Srbije dobija elemente državnosti, čime se podriva ustavnopravni poredak zemlje.

Vlada koja sto dana nije imala snage da išta uradi, bolje da nije ni sastavljena. Srbija će se i dalje suočavati sa velikim izazovima koji prevazilaze snagu i moći ovakve Vlade.
avatar
Dulence_Saviola
Legenda foruma
Legenda foruma

Muški
Broj poruka : 1712
Datum upisa : 06.03.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: 100 DANA PROPAGANDE BEZ REZULTATA...

Počalji od Dulence_Saviola taj Sub Okt 18, 2008 1:05 pm

ASTRONOMSKA POSKUPLjENjA – ZABORAVLjENA PREDIZBORNA OBEĆANjA
17.10.2008. Andreja Mladenovic

Kupovina žirafe i rasipništvo postali su znak prepoznavanja Republičke vlade koja građane Srbije vodi u sve dublju ekonomsku neizvesnost

Prvih 100 dana Republička vlada obeležava serijom astronomskih poskupljenja. Dok guverner Narodne banke Srbije neprekidno apeluje na štedljivost države – građani su zasuti poskupljenjima gasa, telefonskih impulsa, struje, komunalnih usluga ...
Sa druge strane, vlada nemilice pravi neshvatljive troškove. Kao da članovi vlade žive u virtuelnoj stvarnosti potpuno otuđeni od interesa građana.
Kupovina žirafe i rasipništvo postali su znak prepoznavanja Republičke vlade koja građane Srbije vodi u sve dublju ekonomsku neizvesnost – suprotno predizbornim obećanjima.
Zbog toga se vladi može uputiti samo jedna poruka – PRESTANITE DA RASIPATE DRŽAVNI NOVAC I DA VREĐATE GRAĐANE SRBIJE!
avatar
Dulence_Saviola
Legenda foruma
Legenda foruma

Muški
Broj poruka : 1712
Datum upisa : 06.03.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: 100 DANA PROPAGANDE BEZ REZULTATA...

Počalji od Dulence_Saviola taj Sub Okt 18, 2008 1:10 pm

VLADA DOBILA NULU

Prvih sto dana rada vlade ocenjujem „čistom nulom“, jer za ovo vreme nije urađeno apsolutno ništa da bi se ubrzao ekonomski razvoj zemlje i da bi se obezbedio rast životnog standarda građana.

Od početka svog mandata, Vlada Srbije, na čelu sa premijerom Cvetkovićem, vodila je destruktivnu ekonomsku politiku koja je rezultirala velikim rastom javne potrošnje, skupim zaduživanjem u inostranstvu radi ispunjenja suludih predizbornih obećanja, kao i drastičnim padom investicionog rejtinga Srbije.
Vlada Srbije pokazala je i da ne poseduje kapacitet za sprovođenje započetih ekonomskih reformi, o čemu govore neuspeli pokušaji privatizacije najvećih srpskih preduzeća, JAT, RTB Bor i IMT, kao i nedostatak političke volje da se spreči korupcija u državnim institucijama koja koči dolazak stranih investitora.
Za jedan od najvećih neuspeha premijera Cvetkovića u vođenju državne ekonomske politike smatram i raskid ugovora o koncesiji za izgradnju autoputa Horgoš – Požega. Posledice pogrešne odluke vlade da raskine taj ugovor, postaju sve izraženije usled ekspanzije ekonomske krize, jer će država u ovom trenutku morati da se zaduži po veoma nepovoljnim uslovima da bi počela gradnju velikih infastrukturnih projekata.
Članovi vladajuće koalicije u svojim javnim nastupima kao jedan od uspeha vlade pominju i ratifikaciju naftno-gasnog sporazuma sa Ruskom Federacijom. Međutim, podsetio bih javnost i vladine zvaničnike da je sav posao oko potpisivanja tog sporazuma uradila vlada na čelu sa Vojislavom Koštunicom i da je ta vlada uputila naftno-gasni sporazum na ratifikaciju u Skupštinu Srbije. Zato uspeh zbog ratifikacije tog sporazuma može da bude pripisan jedino novom parlamentu, a nikako vladi na čelu sa premijerom Cvetkovićem.

Nenad Popovic
avatar
Dulence_Saviola
Legenda foruma
Legenda foruma

Muški
Broj poruka : 1712
Datum upisa : 06.03.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: 100 DANA PROPAGANDE BEZ REZULTATA...

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu