Intezivniji pad standarda ?

Ići dole

Intezivniji pad standarda ?

Počalji od Dulence_Saviola taj Sub Apr 11, 2009 3:36 pm

"Када направите страховит прилив незапослених ка тржишту рада, тиме се врши додатни притисак на цену рада и самим тим нико од приватних послодаваца неће платити 400 или 500 евра за посао, кад тај исти посао неко хоће да ради за 300 или 250", рекао је Алигрудић.

Шеф посланичке групе Демократске странке Србије Милош Алигрудић изјавио је данас да ће нови владин пакет мера пре свега погодити локалне самоуправе, а отпуштање запослених у државној администрацијли на посредан начин допринети општем паду стандарда.

Алигрудић је у изјави Тањугу навео да су мере "неселективне, недовољне и мање од половичних" и да служе "искључиво да се попуни превелики дефицит буџета", али да су боље од оних које је влада до сада, у неколико наврата последњих месеци, предлагала.

Према његовим речима, мере имају и инфлаторни значај што може као резултат дати негативне ефекте до краја године у много већем обиму него што то влада каже, а кад је у питању приватни сектор плате ће у тој области "имати тенденцију пада".

Алигрудић сматра да влада није систематски приступила проблему, што би подразумевало извесну измену законодавног окружења прописа који регулишу поједине секторе, као што је на пример начин на који се троши државни буџет за пословање администрације.

"Влада не зна да предвиди догађаје и на основу тога закључујемо да ни један такозвани пакет мера, који они предузимају, не може бити пакет који има значај спасавања привредног система. Овај пакет није подстицајан, већ има везе само са делом контроле одређеног сектора потрошње и притом цену за покривање тог дефицита треба да плате грађани", нагласио је Алигрудић.
Dulence_Saviola
Dulence_Saviola
Legenda foruma
Legenda foruma

Muški
Broj poruka : 1712
Datum upisa : 06.03.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu